Talent #01 - Kasper Larsen

Date of Birth: 23th of September, 2003 

Age: 18 years

Birth town Rødovre, Denmark

Nation: Denmark

Sport: Ice hockey

Foto: Keyvan Bamdej / Bamdej Communication

Dansk ishockey talent: »Mit største mål er at spille i NHL «

Den 18-årige back Kasper Larsen, der er oprindeligt er født og opvokset i Rødovre i København, spiller for Herlev Eagles i den bedste ishockeyliga i Danmark. Drengedrømmen er dog vildere end det: Kaspers mål er at komme i verdens mest prestigefyldte liga, NHL.

Af Keyvan Bamdej

»Jeg synes, at det er vanvittigt at tænke på, at jeg er nået så langt, når jeg startede ud med at være en lille dreng, som ikke kunne finde på at stå på skøjter,« siger ishockeytalentet Kasper Larsen med et smil.

Med sin imponerende store fysisk på lige over 100 kg og højde på 197 cm så er den defensive backspiller fra Herlev Eagles i dag en fuldvoksen mand – til trods for hans unge alder på kun 18 år.

Kasper Larsen er kommet langt i karrieren allerede. Han spiller på førsteholdet for Herlev Eagles i den bedste danske liga, Metal Ligaen. Men drømmen er meget større: Kasper Larsen vil spille i verdens mest eftertragtede og fornemme liga, nemlig NHL (National Hockey League, red.).

»Den store drengedrøm er jo at komme til NHL, som er en liga i absolut verdenstoppen, og spille for en af de allerstørste klubber med og mod de allerbedste spillere. Ligesom danskeren Lars Eller, som er fra Rødovre i København ligesom jeg, har opnået drømmen at komme til USA. Han spiller for mit yndlingshold, Washington Capitals, og det er præcis også det, jeg gerne vil,« siger Kasper Larsen.

Han erkender, at det er en lidt vild, men bestemt realistisk, drøm.

»Jeg skulle have været i Canada og spillet for holdet Mississauga Steelheads i OHL (Ontario Hockey League, red.), som er en af de tre store junior-ligaer i canadisk ishockey, men min tur til Nordamerika blev ikke til noget på grund af coronapandemien,« siger Kasper Larsen.

Han håber nu i stedet, at han bliver draftet 23.-24. juli 2021.

Kasper Larsen skulle have været til Nordamerika i år 2020 for at spille i en af de tre bedste canadiske juniorligaer, men på grund af coronapandemien er drømmen udsat på ubestemt tid. Han håber nu i stedet, at han bliver draftet 23.-24. juli 2021. Foto: Keyvan Bamdej / Bamdej Communication

Spillet ishockey siden 9-års-alderen

»Jeg har spillet ishockey siden, at jeg var ni år. Eller jeg startede, da jeg var tre-fire år, men så stoppede jeg igen,« siger Kasper Larsen og fortæller, at ishockey og rullehockey altid har været en stor del af hans liv.

»Min far har altid spillet ishockey, min mor har gået til rullehockey, og nu er min lillebror også begyndt at stå på skøjter. Det ligger bare til familien, tror jeg,« bemærker Kasper Larsen, der startede karrieren i Rødovre Mighty Bulls for deres under 13-års hold.

»Dengang var jeg decideret dårlig. Men jeg blev jo bare ved med at træne og træne, indtil at jeg nåede at komme på U17-års-holdet. Og så blev jeg hevet op på eliteholdet for Rødovre Mighty Bulls som 16-årig,« siger Kasper Larsen, der nåede at spille et år i Metal Ligaen, før at han kom alvorlig til skade til VM og var ude i 6 måneder efter det. Han kom endnu længere bagud med sin genoptræning på grund af coronapandemien.

»Jeg fortsatte med at træne med Rødovre Mighty Bulls, fordi jeg troede, at mit næste skridt ville være at flytte til Canada. Men det kunne jeg så ikke, og fik så i stedet et tilbud fra Herlev Eagles, som jeg sagde ja til,« siger Kasper Larsen.

»Skiftet til Herlev Eagles har været meget positiv for min udvikling, for udover at det er en fed klub med en masse dejlige mennesker og nogle gode faciliteter, så får jeg masser af spilletid, selvtillid og opbakning.

Karrieren går ud over det sociale liv

Kasper Larsen er gået glip af rigtigt mange fester og sammenkoster med familie og venner. Men det skyldes ikke uvilje, men blot det faktum, at han bliver nødt til at prioritere træningen, hvis han vil være den bedste.

»Jeg prioriterer selvfølgelig træningen og de timer, jeg skal bruge på isen for at blive bedre, for så kan jeg, når jeg bliver gammel og har tjent penge nok – hvis jeg når så langt – hygge mig der,« siger Kasper Larsen.

»Ishockey er for mig ét stort fælleskab, én stor omklædningsrum med alle de drenge, som jeg holder af. Så det fylder helt vildt meget i mit liv,« siger han.

Foto: Keyvan Bamdej / Bamdej Communication

Drømmer om Washington Capitals

»Jeg har altid være kæmpestor fan af Washington Capitals, så det kunne være fedt at komme til NHL og spille for dem. Nu må vi jo se, da det er et lotteri på en eller anden måde, hvor man bliver draftet,« siger Kasper Larsen og fremhæver fem spillere, som han ser op til fra holdet.

  • John Carlson

»Jeg kan rigtig godt lide deres back John Carlson. Han har sygt meget ro i spillet. Og en super god spilforståelse. Dertil et godt skud og solidt skøjteløb. Han synes altid at være den første spiller fremme på modstanderens banehalvdel ved et angreb og den første tilbage i defensiven. Og det kan jeg godt lide.«

  • Lars Eller

»Næste spiller, jamen det er så danske Lars Eller, som også kommer fra Rødovre som jeg. Han er i NHL. Han har nået toppen. Det er det, man gerne vil.

  • Aleksandr Ovechkin

»Han er bare en sindssyg målscorer, som er farlig overalt på banen, og kan score fra alle vinkler.«

  • J. Oshie

»T.J. Oshie er en arbejdshest uden lige. En spiller med en vildt god stok teknik, som også kan score fra alle vinkler.«

  • Niclas Bäckström

»Niclas Bäckström er en gigantisk god center, der kan vitterligt alt med pucken. Og som har et talent og et overblik, der er meget sjældent.«

Sidst men ikke mindst ser Kasper Larsen op til en svensk spiller fra Tampa Bay Lightning.

  • Victor Hedman

»Hvis jeg skulle vælge én spiller, som jeg vil beskrive mig selv som, så ville det være Victor Hedman. Han er nemlig en stor spiller, som elsker at bruge sin fysik. Han skyder godt. Har et godt pasningsspil. Og så læser han også spillet godt,« siger Kasper Larsen og fastslår:

»Så ja, det kunne være en vildt fed bekræftelse på, at man nu bar blevet et stort navn i NHL én dag – hvis jeg kommer så langt og kunne blive sammenlignet med ham. Det vil da betyde meget for mig personligt.«

Fakta:

  • I 2020 blev Kasper Larsen udsat for et voldsomt drama, da han var tæt på at miste livet ved U20-VM i Minsk i Hviderusland efter en fire timers lang operation oven på en grov tackling af en norsk spiller.
  • Kasper Larsen er i ‘stald’ i Sports Management Group hos Bjarne Madsen og Morten Green og med i NHL-draften i 2021.
  • OL i Tokyo i 2021 finder sted fra 23. juli til 8. august.